arrow-previous overzicht

10 songs op Spotify die je absoluut moet beluisteren. Nu meteen.

Wie wil er niet even ontsnappen aan de alledaagse drukte en gewoon chillen? Het zijn moeilijke tijden geweest. Corona heeft de wereld op zijn kop gezet, de Millennials naderen de dertig en de Gen-Z'ers liggen constant met alles en iedereen overhoop. En ja, al bij al hebben we ons er goed doorheen geslagen. Maar soms is het fijn om eens gas terug te nemen. Om ons niet sterk te moeten voordoen en ons gewoon bloot te geven.

Ben je te vinden voor slow Contemporary/Alternative R&B? Prima. Luister hier 'ns naar:

1. 20 Something van SZA - We wisten het al langer: alles wat SZA uitbrengt is van goud. Natuurlijk is haar 'Good Days' top, maar luister ook eens naar deze track. Een ode aan alle twintigers die het ervan nemen in het leven.

2. Cold War (Stripped) van Cautious Clay - De originele versie van het nummer kreeg op Spotify tientallen miljoenen plays. Het debuut van Cautious Clay was dus een wereldhit. Maar heb je de Stripped-versie al gehoord? Net anders, maar zeer de moeite.

3. Too Much van Rendezvous at Two - Bijna een oldie, dit. Maar zeker ook een goodie. *Emoji met hartjesogen* Verder is het mij een raadsel waarom dit zanger- en producerduo nog niet bekender is.

4. Butterfly van Umi - Er is gewoon iets met UMI en haar stem ... Zo rustgevend. Ze doet me al mijn problemen vergeten en werkt bijna zuiverend.

5. Slowly van ODIE - Alles van ODIE is goed. Maar 'Slowly' heeft iets ... Misschien is het de mix van snaarinstrumenten met de zware bas ... Overweldigend.

6. RACECAR van Aries - Voor wie niet bekend is met de muziek van Aries: de zangpartijen lijken die van een poppunkband uit het begin van de jaren 2000, maar dan geproduceerd in een hiphop/R&B-stijl van nu.

7. Bubble Tea van IAMDDB - Hoewel IAMDDB al een tijdje meedraait, komen haar fans vooral uit haar thuisbasis, het Verenigd Koninkrijk. Disclaimer: deze bop is behoorlijk upbeat vergeleken met de rest van de afspeellijst. Tijd voor een dansbreak?

8. Ransom (feat. 6LACK & Kehlani) van SAINt JHN - SAINt JHN's Roses - Imanbek Remix heb je vast al gehoord. Het was een megasucces op TikTok en zit aan meer dan een miljard hits op Spotify. Maar door de zware productie en de zo goed als onherkenbare zangstem vraag je je misschien af hoe hij echt klinkt? 

9. 3AM door Russ, Ty Dolla $ign - Zou een liefdesliedje kunnen zijn. Een booty call. Zoiets.

10. Red Bottom Sky van Yung Lean - Een van de meer chille, melodieuze nummers van deze artiest. Of om het even welke rapper à la Yung. Check ook de videoclip op YouTube, waarin we de rapper in zijn rode trainingspak in de weer zien met kandelaars en oude kostuums. 

 

Check ook onze Spotify Playlist, it's a vibe!

arrow-previous Vorig artikel

Bingewatchen maar? (Her)ontdek de beste 10 series en films van 2020

Volgend artikel arrow-previous

Sweets for my sweets, M&M’s for our honeys

APPS

Get it on Google Play Download on the App Store Download on Apple TV

TADAAM is een Telenet-venture dat de mogelijkheden van fixed-wireless access verkent. We hebben een groot en eenvoudig idee: zowel je huis als je televisie verbinden via het mobiele netwerk. Geen kabels, geen contract, geen techniekers. Directe verbinding met de wereld. En omdat innovatie een belangrijke waarde is bij Telenet, heeft TADAAM de vrijheid om te experimenteren met technologieën en bedrijfsmodellen met volle steun van de groep.

Copyright © 2021 TADAAM