arrow-previous overzicht

Thuiswerken? Met deze tips maak je werken op afstand makkelijker (én leuker)

Door de huidige Covid-19 crisis hebben duizenden ondernemingen hun gedrag en attitudes noodgedwongen moeten veranderen. Miljoenen werknemers zijn beginnen thuiswerken, en dat brengt wel wat uitdagingen met zich mee, op professioneel en persoonlijk vlak. Om thuis alles in goede banen te leiden, heeft TADAAM de antwoorden op al jouw vragen over telewerken. Lees snel verder...

Telewerken: het nieuwe normaal

Thuiswerken is top… Tot je buren beslissen om hun muren af te breken of je kind non-stop om aandacht vraagt. Thuis ben je al snel afgeleid. Zonder de sociale druk van je collega’s kan het zijn dat je minder de neiging hebt om dingen gedaan te krijgen.

Werknemers moeten zich leren thuis organiseren. Hoe? TADAAM to the rescue!

Thuiswerktips

Zit je vast achter je bureau, en vind je de motivatie of de focus niet? Probeer dit eens:

  1. Doe alsof je wel naar kantoor gaat. Zet je wekker, zet een pot koffie (of ga koffie halen) en doe een leuke outfit aan.

  2. Structureer je dag zoals je dat op kantoor zou doen. Plan je taken en afspraken in een online kalender, en neem je lunchpauze op een vast tijdstip, bijvoorbeeld.

  3. Kies een werkplek en gebruik die enkel daarvoor. Als je begint te werken in de zetel - een plaats die je normaal associeert met vrije tijd - zit je niet in de juiste mindset.

  4. Plan je todo’s op voorhand in. Het duurt soms langer om uit te zoeken aan welke taak je eerst begint, dan er effectief aan beginnen.

  5. Hou (online) contact. Mis je jouw collega’s? Een bericht sturen of eens videocallen kan ervoor zorgen dat je je meer verbonden voelt en betrokken bij projecten.

Tip #3: Blijf niet in bed. Zoek een plek die je enkel voor werk gebruikt.

Werken op afstand met snel internet

Een snelle internetverbinding is in heel veel jobs essentieel. Maar hoe graag we ook verbonden zijn, hoe vaak gebeurt het dat je online verbinding echt werkt zoals het zou moeten? TADAAM heeft tips voor jou...

“Ik heb een fijne ontdekking gedaan toen ik mijn TADAAM modem meenam naar een rustige kamer in een uithoekje van mijn huis. Daar heb je vaak geen WiFi, maar om thuis te werken is een combinatie van rust en goed internet wel belangrijk. Dat heb ik nu gelukkig.” - Happy TADAAM klant Charlotte.

Voor je internetverbinding, denk ook 4G

Werk je vanop afstand en heb je problemen met je internetverbinding? 4G is de oplossing! En het is niet zo ingewikkeld of ingrijpend als je zou denken.

De TADAAM modem is verbonden met het mobiele netwerk. Dat betekent dat het 4G automatisch omzet in WiFi, zoals een hotspot bij je smartphone. Alleen is het signaal van de modem veel sterker dan dat op een GSM. De modem kan je gewoon in een stopcontact pluggen en je bent klaar om te gaan.

Optimaliseer de kwaliteit van je WiFi

Wat je internettoegang ook is (fiber, ADSL, ...), de kwaliteit van je WiFi hangt vaak af van een paar kleine dingen. Probeer de locatie van je modem te veranderen, de omgeving of de instellingen. De beste plek voor je modem vinden? Lees hoe je een optimale WiFi verbinding krijgt in een van onze blogartikels.

Herken je dit? Wij hebben tips uit het leven gegrepen van thuiswerkers om carrière en kinderen te combineren.

Ga voor TADAAM ongelimiteerd internet

Ben je bang dat je verbinding niet snel genoeg zal zijn? TADAAM biedt ongelimiteerd internet, met een snelle  verbinding van 30 of 50 Mbps U/D. Die kan je overal plaatsen, zodat jij kan focussen op wat belangrijk is: de dingen voor elkaar krijgen! ​​​​​​

Tijd voor een pauze: kijk zoveel TV als je wil

Na een lange dag in je thuiskantoor, verdien je wel wat quality time. TADAAM heeft het gewoon allemaal:

  • Snel internet om verbonden te blijven, op elk moment.

  • TV zonder kabel, die je gewoon in moet pluggen.

  • Quanta costa? Slechts €40/maand voor internet en TV.

arrow-previous Vorig artikel

Hoe verbeter je je Wi-Fi signaal?

Volgend artikel arrow-previous

15 beste apps op de TADAAM TV box

APPS

Get it on Google Play Download on the App Store Download on Apple TV

TADAAM is een Telenet-venture dat de mogelijkheden van fixed-wireless access verkent. We hebben een groot en eenvoudig idee: zowel je huis als je televisie verbinden via het mobiele netwerk. Geen kabels, geen contract, geen techniekers. Directe verbinding met de wereld. En omdat innovatie een belangrijke waarde is bij Telenet, heeft TADAAM de vrijheid om te experimenteren met technologieën en bedrijfsmodellen met volle steun van de groep.

Copyright © 2021 TADAAM